Hlavní navigace

ICQ už zase nefunguje

3. 10. 2008 8:09 (aktualizováno) Tomáš Kavalek

ICQ už zase nefunguje, nedá se korektně přihlásit, přihlášení uživatelé se v seznamu jeví jako odhlášení (offline), atd. Tohle už fakt není normální. Nebo asi je, ale spíš nechápu uživatele, že nejsou schopni si to pořádně uvědomit a přejít třeba na Jabber, nebo prostě na něco co funguje, momentálně jsem tak vytočen, že zmíním třeba i MSN :-) Lidi, uvědomte si, že AOL to prostě nezvládá, že je potřeba dát protokolu ICQ sbohem a přejít na něco, co doopravdy funguje.

Nejsmutnější na tom je to, že většina lidí kolem mě argumentuje tím, že na ICQ hlavně hrajou hry, proto ho budou používat i nadále. Velmi silný argument, na který ani já nedokáži pohotově reagovat.

Mně třeba už jen stačí tohle (z Wikipedie):

Software ICQ při instalaci vyžaduje přečtení, porozumění a souhlas nejenom s českým překladem, ale také s dokumenty v angličtině uvedenými na oficiální stránce firmy. Tyto navíc obsahují klauzuli, že se uživatel má průběžně k těmto podmínkám vracet, zda-li nedošlo k nějakým změnám.

Registrací ICQ účtu uživatel souhlasí, že četl a že respektuje všechny tyto dokumenty ve kterých mimo jiné stojí, že:

  • ICQ se nesmí používat, pokud uživatel není starý alespoň 13 let
  • nesmí se používat/vytvářet žádný jiný než oficiální klient
  • nesmí se z oficiální aplikace odstraňovat reklamy
  • ICQ protokol může být kdykoli upraven nebo ICQ síť zastavena bez jakéhokoli varování
  • nesmí se používat ICQ pro jinou než soukromou potřebu (např. firemní komunikace)
  • cokoli je odesláno do sítě ICQ, patří firmě AOL – jde o copyright; pokud je poslán třeba zdrojový kód něčího programu, majitelem se stává AOL
  • pokud je chyba v nějakém překladu podmínek do jiného jazyka, AOL za to nenese odpovědnost (tj. souhlasíte s anglickou verzí podmínek)
  • ICQ sice nesleduje data uživatelů, ale má právo je prodat

Zdroj: Právní stránka ICQ – Wikipedie a Stop ICQ obrázek – czechtony.net.

Docela fér nabídka ze strany AOL za skvěle fungující protokol ;-) Jsou i lepší věci zadarmo, bez reklam a hlavně – funkční.

Sdílet